Bierblikje Kip verkleedt zich


KipToen ik werd gevraagd om een ​​recept te kiezen voor mijn laatste grillavontuur, wist ik precies wat ik wilde doen – Beer Can Chicken – een favoriete Raichlen-klassieker! Ik gebruikte het traditionele recept dat vrij eenvoudig en gemakkelijk is, maar toch een zeer sappige en smaakvolle vogel oplevert. Er zijn veel variaties op dit recept; Steven heeft zelfs een heel boek gewijd aan de kunst van Beer Can Chicken.

Om te beginnen, gooide ik mijn vertrouwde GrillKilt op en maakte me klaar met al mijn gereedschap, zijhanddoeken en bierflesopener. De GrillKilt is als een goed ontworpen gereedschapsriem voor grillers. (Het is gemaakt in de VS.) Tien zakken van verschillende groottes, D-ringen en karabijnhaken voor handdoeken (meegeleverd), tangen, flesopeners, rijgborstels, zout en peper, oordopjes, een biertje, je smartphone en nog veel meer . Het is 360 graden bruikbaar.

Grillkilt

GrillKilt aanbieding!

“Gebruik code “BBQBIBLE” voor 15% korting op alle GRILLKILT-producten.”

Nu kopen! »

Daarna zette ik mijn rookoven op, stak de kolen aan, weekte een combinatie van Steven’s Mesquite en Hickory Wood Chips in wat bier en wachtte tot de kolen op gang kwamen.

Houtsnippers

Het bierblikje kip koken

Om de kip klaar te maken, smeerde ik hem in met Steven’s Carolina Pit Powder Rub en de Malabar Steak Rub. Ik weet dat het een steak rub is, maar ik vind het leuk om van tijd tot tijd dingen door elkaar te halen – de smaak was hier perfect.

Toen de roker klaar was, gooide ik de met bier doordrenkte houtsnippers op de kolen, brak nog twee blikken open en nadat ik wat van het bier had geproefd, schoof ik wat knoflookteentjes en verse kruiden in het blik, plaatste de kippen erop, en leg ze samen op het grillrooster. Ik zette mijn STAKE by Maverick-thermometers op de gewenste 165 ° F, gooide voor de grap een chorizo ​​​​van een lokale boerderij op, sloot het deksel en een uur en vijftien minuten later waren we gouden!

Zoals altijd hield de GrillKilt me ​​georganiseerd en voelde ik me een grillprofessional. (Geen vervelende uitstapjes naar het huis om vergeten spullen op te halen!)

De rokerige kleur en smaak van de schil vermengd met de sappige malsheid gecreëerd door het vocht van het stomende bier zorgt voor een geweldige combinatie van geuren, smaken en texturen bij elke hap.

Onthoud gewoon: als een biertje kip kan, kun jij dat ook!

Grill Kilt en Beer Can Chicken

Wat is JOUW favoriete einde van de zomer gerecht? Laat het ons weten op Facebook, TwitterReddit of Instagram!