Brandende vragen met Pinkerton’s Barbecue


Dit artikel maakt deel uit van een serie die Texas pitmasters in hun eigen woorden in de schijnwerpers zet, exclusief beschikbaar voor TM BBQ Club-leden.

Grant Pinkerton maakte op jonge leeftijd kennis met wedstrijdbarbecue en de rest was geschiedenis. Hij opende Pinkerton’s Barbecue in 2016 – op slechts 27 – en maakte snel naam in de zeer competitieve barbecuescene in Houston. Na slechts een jaar in het bedrijfsleven – toen hij ook een plek bemachtigde op de Top 50-lijst van Texas Monthly 2017 – schreef Pinkerton geschiedenis als de eerste pitmaster die werd erkend door de 30 Under 30-lijst van Forbes. Pinkerton haalde in 2021 weer de Top 50, maar dit keer met zijn locatie in San Antonio. Als het verleden een indicatie is, is er nog veel meer in petto voor deze pitmaster uit Texas.

Vertel ons over de eerste persoon die je leerde barbecueën.

Ik heb echt zelf barbecueën geleerd – met de hulp van de Legends of Texas Barbecue Kookboek— toen ik 12 jaar oud was op een Weber Smokey Mountain.

Herinner je je een achtertuin, een barbecue of een ervaring die je barbecue-obsessie heeft doen ontbranden?

Ik was 11 of 12 met mijn vader in de teamtent van zijn collega op de Houston Livestock Show en Rodeo BBQ World Championship. Ik kreeg wat ribben en ze waren als niets dat ik ooit had gegeten – mals, zoet, rokerig – ze werden schoon van het bot getrokken. Ik herinner me alleen dat ik dacht: “Oh mijn heer … ik moet uitzoeken hoe ik ribben op deze manier kan koken.”

Welke boodschap probeer je met je eten met je klanten te delen?

Geen bericht, geen agenda. Gewoon lekker eten en koude dranken.

Ben jij als professionele pitmaster net als de rest een BBQ Freak? Wat maakt jou een BBQ-freak?

Ik weet niet of ik “FREAK” zou zeggen, maar ik geniet er enorm van. Ik vind het nog leuker om het te maken dan om het op te eten.

Wanneer heb je voor het laatst de barbecue van iemand anders gegeten?

Vorige week bij Coastal Que BBQ in Matagorda, Texas.

Wat is het meest verrassende barbecuegerecht dat je hebt gegeten?

Barbecue Spaghetti. Het klinkt vies, maar het is eigenlijk best goed.

Wat is de beste drank om de barbecue mee weg te spoelen?

Water met citroensap. Het zuur helpt dat gevoel van volheid te verminderen!

Wat is een hulpmiddel dat u gebruikt bij het koken dat misschien niet als een voor de hand liggend barbecuegereedschap lijkt?

Een witte keukendoek is een absoluut onmisbaar item.

Welke aanbevelingen heb je voor iemand die nieuw is in Texas ‘cue?

Koop een rekbare broek.

Wil je contact maken met enkele van je favoriete pitmasters uit Texas, zoals Grant? Word alleen lid van onze leden TM BBQ Club Facebook-groep.