Bumperkleven met de Ooni Pizza Oven


bumperklevenBumperkleven is niet langer alleen hamburgers en honden! Tailgaters nemen hun eten serieus, en ik vraag me af of sommige mensen er meer zijn voor het eten dan voor het spel? Als ik over de parkeerplaats loop voor een wedstrijd van de New England Patriots, zie ik de gebruikelijke hamburgers, honden en steaktips op de grill. Maar in New England houden mensen net zoveel van hun zeevruchten als van hun voetbalteam.

In New England is het normaal om mensen kreeften te zien koken en grillen, mosselvissoep (chowdah) te maken, oesters te pellen, sint-jakobsschelpen en garnalen te grillen en zelfs krabben te stomen. Het is geen doorsnee achterklep. Dus, hoe kunt u uw volgende achterklep naar een hoger niveau tillen?

In mijn twee vorige blogs over de Ooni Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven heb ik gedeeld hoe je binnen enkele minuten pizza’s maakt en hoe je de oven gebruikt voor een teriyaki zalmhapje en hoe je houtgestookte kreeftenstaarten maakt. Vandaag ga ik je vertellen hoe je je Ooni-pizzaoven kunt gebruiken om je volgende achterklep te verhogen.

Bumperkleven met een pizzaoven

De Ooni pizzaoven kan gemakkelijk worden vervoerd voor uw volgende achterklep. Of als u thuis naar de wedstrijd kijkt en indruk wilt maken op uw gasten. De Ooni pizzaoven kan worden aangestoken op een picknicktafel, op de grond of zelfs op de achterkant van een pick-up truck.

Om bij het zeevruchtenthema te blijven, ging ik met een van mijn favoriete Steven Raichlen-recepten voor mosselen. Ik heb Clams Steinhatchee een twist gegeven door ze in de Ooni te koken.

Kokkels koken in de Ooni Pizza Oven

Ik begon met het verwarmen van de oven tot 450 graden en daarna verwarm ik een 10-ich gietijzeren pan voor. Deze keer kookte ik met een combinatie van houtskool en hout. Ik gebruikte houtskool om het vuur in de pizzaoven aan te wakkeren en voegde vervolgens houtblokken toe om het vuur gaande te houden. Mijn doel was om de temperatuur rond de 450 graden te houden, maar de temperatuur piekte afhankelijk van hoe lang ik de ovendeur open had staan.

Kokkels in gietijzeren koekenpan

Terwijl de oven opwarmde, bereidde ik alle ingrediënten voor en waste de mosselen. Ik heb enkele hoeveelheden in het recept van Steven gewijzigd omdat ik minder mosselen kookte.

Ik deed boter en spekreepjes in de voorverwarmde gietijzeren pan en zette hem terug in de oven. Toen het spek knapperig begon te worden, voegde ik de lente-uitjes en dille toe. Ik liet de lente-uitjes 30 seconden in de oven koken en daarna voegde ik een kopje witte wijn toe en zette de pan terug in de oven. Ik had maar een halve kop wijn moeten gebruiken voor het aantal mosselen dat ik aan het koken was. Schrik niet als je vlammen uit de pan ziet komen; het is gewoon de alcohol die verbrandt. Toen de wijn kookte, wat ik door het raam van de ovendeur kon zien, voegde ik de kokkels toe. Ik wist dat de mosselen klaar waren zodra ze openden. Geen thermometer nodig.

Kokkels koken in de Ooni

De resultaten

De mosselen waren gegarneerd met meer dille en geserveerd met broodstengels die ik in de pizzaoven had gekookt.

Bumperkleven met een pizzaoven

De mosselen waren zacht en ontwikkelden complexe smaken dankzij het spek, het houtvuur, de wijn en de lente-uitjes. De mosselen hadden een rokerigheid door het spek en het houtvuur. Het sap van de kokkels kwam vrij in de bouillon en zorgde voor een subtiele zout-zilte smaak. De lente-uitjes en de dille zorgden voor een fris element in het gerecht. De knapperige breadsticks waren perfect om de smaakvolle bouillon op te nemen.

Probeer dit eenpans-schelpdiervoorgerecht om indruk te maken op uw gasten bij uw volgende achterklep. Maar als schelpdieren niet jouw ding zijn, is hier nog een bumperkleverklassieker … buffelvleugels.

Pizza en Kipvleugeltjes

Ik volgde het recept op de website van Ooni voor de houtgestookte buffelvleugels. Het begint met een buffelsaus. Als je de saus hebt gemaakt, bewaar dan een kwart ervan om de vleugels te bedruipen. Besprenkel de vleugels met de saus en laat ze een uur marineren in de koelkast. Ik heb de oven voorverwarmd op 475 graden en een gietijzeren pan voorverwarmd. Toen de pan heet was, heb ik hem licht geolied om te voorkomen dat de vleugels blijven plakken. Ik plaatste de vleugels in de gietijzeren pan in een enkele laag en kookte ze gedurende 10 minuten. Ik bedste de vleugels met de resterende buffelsaus en kookte nog eens 8 tot 10 minuten. Ik serveerde de buffalo wings met Steven’s blauwe kaassaus.

Kippenvleugels

De vleugels waren knapperig en hadden een rokerig aroma door het houtvuur in de oven. De vleugels waren mals en sappig van binnen. De hoge hitte van de oven zorgde voor een knapperige buitenkant op de vleugels. Mijn vrouw houdt meestal niet van pittig eten, maar zelfs zij genoot van de milde buffelsmaak. Voel je vrij om het kruid op te schoppen als je van je vleugels “heet” houdt. De blauwe kaas was de perfecte match voor de houtgestookte vleugels en kan nodig zijn als je de hitte op je vleugels schopt.

Toen de vleugels klaar waren, voegde ik extra houtblokken toe aan de oven om de temperatuur te verhogen om een ​​pizza te koken. Buffalo wings en pizza met houtvuur en pepperoni zijn de ultieme combinatie van bumperkleven.

Wings en pizza

Wat is uw “go-to” voor bumperkleven? Laat het ons weten op Facebook, TwitterReddit of Instagram!