Gegrilde varkenslende: de perfecte maaltijd voor de herfst


VarkensvleesEr zijn enkele klassieke smaken en voedingsmiddelen die in je opkomen als het herfst is in New England. Appels, veenbessen, ahornsiroop, pompoenen, kaneel, gember en salie om er maar een paar te noemen. Mijn vrouw en ik houden ervan om in de herfst te entertainen. Het is nog warm genoeg om buiten te zijn, maar niet zo koud dat je een jas nodig hebt. Het is ook gemakkelijker om bij een grill of roker te staan ​​zonder de brandende hitte van de zomer.

Ik heb onlangs een varkenslende van twee en een half pond ontvangen van de Holy Grail Steak Company. Varkensvlees is een geweldige aanvulling op klassieke herfstsmaken. Hopelijk heb je gelezen hoe ik dit jaar de meeste Holy Grail Steaks heb gekookt. Ik heb ook de gelegenheid gehad om een ​​​​verscheidenheid van hun varkensvleesproducten te proeven. In mijn blog “Outrageous Brined, Smoked Pork Chops on the Portable Nomad Grill” lees je hoe je dubbelgesneden dikke karbonades grilt van HGS’s Mangalitsa pork 8-bone rib roast. Ik heb ook genoten van hun Mangalitsa gerookte ham.

Heilige Graal Steak Aanbieding!

Ontvang 20% ​​kortingsboncode: BARBECUEBIBLE

Nu kopen! »

Naast het genieten van een mooi gesneden varkenslende, wilde ik zien hoeveel herfstsmaken ik in één maaltijd kon passen.

Gegrilde Varkenslende

Ik begon met het maken van een pekel voor de varkenslende die bestond uit ahornsiroop, bourbon, ahornsuiker, koosjer zout, Praags poeder, zwarte peperkorrels, pimentbessen en kruidnagel. Het varkensvlees pekelde zes uur. Ik haalde de varkenslende uit de pekel en spoelde hem af in koud water, dep hem droog met keukenpapier en liet hem drogen in de koelkast.

Varkenslende Uit de koelkast

Vervolgens creëerde ik een esdoornkruidenrub die bestond uit ahornsuiker, koosjer zout, honingkorrels, kaneel, nootmuskaat, gember, Worcestershire-poeder, gemalen venkelzaad en gerookte paprika.

Ik heb mijn Big Green Egg EXL (BGE) ingesteld voor indirect grillen en verwarmd tot 400 graden. Ik heb twee stukjes appel toegevoegd om houtrook te creëren. Terwijl de grill aan het opwarmen was, maakte ik een ahornglazuur dat bestond uit ahornsiroop, bourbon, appelciderazijn, Dijon-mosterd, de esdoornkruidenrub en wat van mijn zelfgemaakte cranberry-barbecuesaus.

De varkenslende werd royaal gekruid met de esdoornkruidenwrijf en in het midden van de BGE geplaatst.

Varkenslende op de Grill

De varkenslende 20 minuten gekookt. Toen begon ik de varkenslende te besproeien met appelciderazijn om uitdroging te voorkomen. Tijdens het laatste kwartier koken heb ik de esdoornglazuur aangebracht. Toen het varkensvlees 145 graden had bereikt, haalde ik het van de grill. Ik laat het op een rooster boven een bakplaat rusten (sla deze stap niet over, anders is je varkenslende droog en wordt de snijplank sappig). De keuken vulde zich met een rokerig aroma van de rustende varkenslende.

Om nog meer herfstsmaken op te nemen, rookte ik geroosterde wortelen en maakte ze af met een saliebruine boter. Om het varkensvlees en de wortelen te begeleiden maakte ik een paddenstoelen-tijmrisotto.

Ik sneed de varkenslende en serveerde het met de geroosterde wortelen en risotto. Het varkensvlees was mals en sappig aan de binnenkant en contrasteerde met de textuur die de rub aan de buitenkant creëerde. De cranberry-barbecuesaus die ik aan het esdoornglazuur toevoegde, bevatte veenbessen, sinaasappelsap en sinaasappelschil, wat hielp om de zoetheid van de ahornsiroop in het glazuur in evenwicht te brengen. Mijn gasten waren verbaasd over hoe heerlijk het varkensvlees was… geen appelmoes nodig! De wortelen hadden een subtiel rokerig aroma en de in salie gebruinde boter vulde de natuurlijke zoetheid van de wortelen aan.

Varkenslende Klaar

De varkenslende van Holy Grail was een schot in de roos! De varkenslende kan gebraden en in plakjes worden geserveerd of kan worden gekookt in een slowcooker of rookoven voor pulled pork. De varkenslende van Holy Grail zal je niet teleurstellen als je dit najaar samenkomt met je familie en vrienden.

Wat is je favoriete Koreaanse barbecuegerecht? Laat het ons weten op Facebook, TwitterReddit of Instagram!