Habanero Gegrilde Kippenvleugels


Ik kwam de droom van een kruidenliefhebber tegen toen ik de website van de Sonoran Spice Company vond. Ze hebben nogal wat unieke pepers en kruidenmelanges en ik besloot om de Habanero Grill Seasoning eens te proberen.

De Habanero Grill-kruiden is een mooie mix van zout, citrus en hitte waarvan ik dacht dat het geweldig zou zijn op sommige kippenvleugels!

Habanero Grill-kruiden van Sonoran Spice

Seizoen en grill The Wings

Ik had een paar kilo kippenvleugels die al in secties waren gesneden.

De vleugels werden drooggedept met keukenpapier, licht besproeid met Pam en vervolgens besprenkeld met de Habanero Grill-kruiden.

Ik liet de kruiden ongeveer 20 minuten in de huid van de vleugels inwerken terwijl mijn Weber Traveller voorverwarmde. De grill was ingesteld op middelhoog vuur en ik gebruikte een set GrillGrate-panelen om eventuele opflakkeringen te minimaliseren.

Gekruide Kippenvleugels op een Weber Grill

Ik legde de vleugels op de grill, sloot het deksel en liet ze ongeveer 40 minuten koken. De vleugels werden elke 10 minuten omgedraaid en van de grill gehaald toen de schil knapperig was en de sappen in het vlees borrelden. Als je op temperatuur ging, was de interne temperatuur van de kippenvleugel ongeveer 190F.

Hoe waren de Habanero-vleugels?

Ik serveerde dingen rechtstreeks van de grill zonder saus.

Ik hield van de kleur en lichte verkoling van de huid. De vleugels waren aangenaam pittig maar niet zo heet dat ze iemand bang zouden maken. De citrustong kwam echt door op de vleugels en was een heerlijke aanvulling op de zoute habanero-hitte.

Over het algemeen waren dit een paar mooie vleugels en de Habanero Grill-kruiden zal serieus worden gebruikt in mijn huis. Hier is de link om de Habanero Grill Seasoning te krijgen en hier is de link voor meer informatie over Sonoran Spice.

Ter info … voor de volgende partij vleugels ga ik wat van de grillkruiden mengen met zure room en kruimels van blauwe kaas voor een geweldige dipsaus!

Gegrilde Habanero Kippenvleugels