Het is Amore! Maak geweldige zelfgemaakte pizzataarten in je eigen achtertuin


VersnellingIk hou van zelfgemaakte pizza. Het is een favoriet van mij sinds mijn moeder pizza maakte voor mijn verjaardagsfeestjes. Ik heb geëxperimenteerd met het maken van pizza sinds ik begon met koken. Ik begon met het koken van pizza in de oven en naarmate ik avontuurlijker werd, pakte ik gegrilde pizza aan.

De ervaring van het delen van een pizza met familie en vrienden maakt de pizza lekkerder. Toen ik eenmaal meer vertrouwen had in mijn pizzavaardigheden, maakte ik pizza met mijn nichtje toen ze op bezoek kwam. Ze vond het heerlijk om de kaas en de pepperoni te eten voordat ik de ingrediënten op de pizza kon krijgen. Ik weet zeker dat jullie allemaal een geweldig pizzaverhaal hebben om te delen.

Ik heb mijn portie uitdagingen gehad bij het maken van pizza in de oven en op de grill. Ze omvatten het deeg dat niet uitrekt, het deeg dat aan de schil plakt terwijl ik het in de oven of op de grill probeerde te laden, het deeg dat aan de randen verbrandt terwijl het midden rauw blijft, de onderkant van de pizza verbrandt, de kaas en toppings branden, te veel toppings, en er zijn nog veel meer. Ik heb zelfs een pizza van de schil laten glijden terwijl ik hem van de grill het huis in droeg! Mijn vermogen om een ​​pizza te maken is verbeterd, maar ik ben altijd op zoek naar manieren om de perfecte taart te maken.

Zelfgemaakte pizza maken

Een van de sleutels tot de ultieme pizza is de korst. Als je een favoriete pizzeria hebt, vormen ze waarschijnlijk een geweldige korst om je favoriete toppings te begeleiden. De bevestiging op je pizza is belangrijk, maar ik denk dat een geslaagde pizza begint met een krokant korstje. Om die knapperige korst te krijgen, heb je een super hete oven of grill nodig. Helaas worden de meeste ovens en grills niet heet genoeg. In mijn ervaring zullen sommige grills heet genoeg worden om een ​​pizza te koken, maar de hitte is ongelijkmatig.

Ik heb misschien de oplossing gevonden om de ultieme pizza te maken. Laat me je voorstellen aan het bedrijf OONI Pizza Oven. OONI maakt pizzaovens die de hoge en gelijkmatige hitte bereiken die nodig is om een ​​knapperige korst te maken, de kaas te smelten en de toppings te verenigen.

Oni-oven voor zelfgemaakte pizza

De nieuwste Pizza Oven van OONI is de Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven. De oven wordt geleverd met een kookoppervlak dat groot genoeg is om een ​​16-inch pizza, vlees en meer te koken op de 17-inch brede en 15 mm dikke cordieriet-baksteen. De oven warmt snel op en bereikt in 15 minuten 900 graden. De hoge temperatuur is ideaal voor het maken van pizza.

De Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven is zo ontworpen dat je de perfecte pizza kunt maken. Naast de superhoge hitte die nodig is om de knapperige korst te ontwikkelen waar iedereen van houdt, heeft de oven een glazen drop-down deur met geïntegreerde ViewFlame™-technologie voor schoner, helderder glas, zodat u in de gaten kunt houden wat er wordt gekookt. De neerklapbare deur houdt de warmte vast en biedt gemakkelijke toegang tot uw eten. De omgevingstemperatuur van de oven kan worden gecontroleerd met de gemonteerde thermometer van OONI. De ingebouwde plafondventilator en schoorsteenklep zorgen voor ultieme controle van de vlam en de luchtstroom. Het slimme ontwerp van de brandstoflade verhoogt de luchtstroom voor een lager brandstofverbruik. Het extra grote brandstofluik maakt het gemakkelijk om hout of houtskool toe te voegen. De oven is volledig geïsoleerd voor een betere warmteopslag en temperatuurregeling. De gepoedercoate koolstofstalen schaal is temperatuur- en weerbestendig. De oven kan worden gestookt met hout, houtskool of gas (apart opzetstuk) om heerlijke pizza’s, geroosterd vlees, gebakken groenten en meer te bereiden.

Zelfgemaakte Pizza in de Ooni Pizza Oven

Ik heb verschillende recepten voor pizzadeeg geprobeerd, maar ik dacht dat ik het recept van OONI met hun oven moest proberen. Het recept was makkelijk te volgen en het werkte. Het deeg was gemakkelijk uit te rekken en te vormen. Als je een beginnende pizzabakker bent, bekijk dan de instructievideo’s op de website van OONI.

OONI raadt aan om de oven voor het eerste gebruik te kruiden. De OONI had slechts 15 minuten nodig om op te warmen en 900 graden te bereiken. Ik zette mijn pizza in elkaar terwijl de oven opwarmde.

De eerste pizza die ik bereidde was de margherita-pizza. Nadat het deeg was uitgerekt en gevormd, voegde ik de tomatensaus en de mozzarella toe. Ik was van plan om de basilicum na het koken toe te voegen, zodat het niet zou verbranden.

Zelfgemaakte Margarita Pizza

Ik bebloem de schil meestal voordat ik het deeg met toppings laad. Een coole truc die ik heb geleerd, is om te proberen het deeg op de schil te schuiven voordat je de toppings toevoegt om ervoor te zorgen dat het niet blijft plakken. Je wilt niet dat de pizza aan de schil plakt als je de pizza in de oven probeert te schuiven.

Ik bakte de pizza ongeveer 60 seconden, draaide hem om en bakte nog eens 60 seconden. Ik kon niet geloven hoe snel de pizza gaar was. De randen van de pizza waren knapperig, de kaas smolt en de saus was warm.

Margherita Pizza

Ik belegde de pizza met verse basilicum en sneed hem in plakjes. De korst was krokant en doorgekookt. Ik heb genoten van het contrast van de knapperige korst en de gesmolten kaas en verse tomatensaus. De basilicum zorgde voor een explosie van frisheid. Ik maakte een tweede margherita-pizza met prosciutto en een paar pepperoni-pizza’s.

peperoni Pizza

Nog een tip op basis van mijn ervaring: gebruik geen grote of dikke stukken kaas. Ze smelten niet zo gemakkelijk en kunnen het koken van de bovenkant van het deeg belemmeren. Ik zou een zachte of geraspte kaas aanraden.

Als je op zoek bent naar de ultieme zelfgemaakte pizza, vind je hem misschien wel in je eigen OONI pizzaoven!

Tips voor het maken van pizza’s

  • Plan vooruit als je je eigen deeg maakt.
  • Bestuif het werkoppervlak en uw handen voordat u het deeg kneedt of vormt.
  • Bestuif de schil zodat het deeg niet blijft plakken als je de pizza in de oven probeert te schuiven.
  • Houd de toppings licht, zodat het deeg gelijkmatig gaart. Als u de pizza overlaadt met toppings, kan het deeg verbranden terwijl de toppings gaar worden.
  • Zorg ervoor dat toppings zoals worst, kip en zelfs sommige soorten groenten gaar zijn voordat je ze op je pizza legt. Restjes maken geweldige pizza-toppings.
  • Laat de oven opwarmen tot de ideale kooktemperatuur voordat u de pizza in de oven plaatst.
  • Draai de pizza halverwege om voor een gelijkmatige bereiding.
  • Voeg op het einde verse kruiden toe zodat ze niet aanbranden.

Wat zijn jouw favoriete pizza-toppings? Laat het ons weten op Facebook, TwitterReddit of Instagram!