Holy Grail Steak’s Ogata Farm Wagyu Strip Steak


RundvleesIk heb me een weg gebaand door de meeste steaks die Holy Grail Steak te bieden heeft. Elke steak heeft unieke kenmerken die u zullen motiveren om de ene boven de andere te bestellen. En ze zijn allemaal heerlijk. Ik dacht dat ik ze allemaal had geprobeerd totdat ik de Ogata Farm Maezawa beef Japanese Wagyu strip steak kreeg toegestuurd.

Maezawa-rundvlees van Ogata Farms wordt beschouwd als een van de hoogste kwaliteit rundvlees uit Japan en smullen van deze Wagyu wordt als een delicatesse beschouwd. De stripsteak komt van de bovenkant van de korte lendenen achter de ribben. De longissimus spier (strip steak) doet niet veel, dus het is een malse steak. Door zijn malsheid is het een populaire steak. Er zit een vetrandje op de stripsteak en hij is goed gemarmerd. De marmering in de A5 Wagyu Strip steak van Ogata Farms was van een hoger niveau.

Jullie hebben allemaal Steven Raichlen horen zeggen dat waar je eten vandaan komt net zo belangrijk is als hoe je het kookt. Dat klopt met de Ogata Wagyu strip steak. De runderen van Ogata Farms leven in een “stressvrije” omgeving en krijgen een speciaal dieet om ervoor te zorgen dat hun vlees de beste smaak heeft. Bij deze runderen worden nooit hormonen gebruikt.

Tijdens mijn onderzoek naar de beste manier om een ​​A5 Wagyu-stripbiefstuk te bereiden, ontdekte ik dat het in een gietijzeren pan of op een plancha moet worden gekookt, niet boven levend vuur. Ik was aanvankelijk verrast, maar toen ik eenmaal het vet van de stripsteak zag, was het allemaal logisch.

Wagyu Strip Steak

Ik heb ook geleerd dat de uiteindelijke interne temperatuur (gaarheid) voor een Wagyu-biefstuk anders is voor Japanse versus Amerikaanse Wagyu-steaks. Japanse A5 Wagyu wordt meestal gekookt tot 135 graden, maar Amerikaanse Wagyu wordt alleen gekookt tot 125 graden.

Ik breng biefstuk meestal op smaak met koosjer zout en vers gekraakte zwarte peper. Maar Japanse Wagyu wordt over het algemeen gekruid met alleen zout. Ik heb de zwarte peper uit gewoonte toegevoegd.

Ik besloot de stripsteak op een plancha op mijn gasgrill te koken. Ik dacht dat de gasgrill de beste manier zou zijn om de temperatuur van de kok te regelen. Ik plaatste een plancha op de gasgrill om voor te verwarmen. Ik wist dat de plancha heet was en klaar voor gebruik toen er onmiddellijk een paar druppels water verdampten.

Strip steak

Wagyu Strip Steak koken

Ik weet niet zeker of dit de norm is bij het koken van een Wagyu-stripsteak, maar ik hield de stripsteak op zijn kant met een tang en gebruikte de vette rand van de steak om de plancha te smeren. De reep kookte vervolgens aan één kant gedurende twee en een halve minuut, ik draaide hem om en kookte nog eens twee en een halve minuut om een ​​interne temperatuur van 135 graden te bereiken.

Ik liet de biefstuk rusten en sneed hem in plakjes van een halve centimeter. Ik gebruikte een vleesmes, maar het was zo mals, ik had deze steak met een lepel kunnen snijden. Op basis van alle steaks die ik van Holy Grail Steak heb getest, wist ik dat het eten van de Ogata A5 Wagyu-stripsteak een ervaring zou zijn die gedeeld zou moeten worden. Mijn vrouw, mijn schoonzus en onze nicht waren bij ons voor het evenement. De verwachting van het eten van de strip steak maakte het een speciale gelegenheid.

Het was eindelijk tijd om te gaan zitten en te eten. Ik weet dat mijn beschrijving van de A5 Wagyu-stripbiefstuk niet voldoet aan de werkelijke smaak en ervaring. Daar gaan we.

Aanvankelijk was het stil omdat iedereen zijn eerste hap had. Dan waren er veel wows!, oohhs en ahhhs. Het eerste wat mijn nichtje me vroeg was: “Heb je de biefstuk in boter gebakken?” Mijn schoonzus schrok van hoe mals de steak was… “De steak smelt in mijn mond” was een van haar vele opmerkingen. “Dit is heerlijk!” was de eerste opmerking van mijn vrouw.

Wagyu Strip Steak

Leerlingen die weer naar school gaan, schrijven vaak over wat ze in de zomer hebben gedaan. Gekscherend vroeg ik mijn nichtje of het eten van een A5 Wagyu-stripbiefstuk de snit zou maken. “Vast en zeker!” was haar reactie.

De hoge hitte van de plancha zorgde voor een knapperige buitenkant op de stripsteak. Ik denk dat de grove stukjes zout en peper textuur aan de biefstuk hebben toegevoegd en de weelderige binnenkant in evenwicht hebben gebracht. Ik denk ook dat de zwarte peper een deel van de rijkdom van de biefstuk heeft verminderd. Elke hap was sappig en voelde alsof het gewoon in je mond zou smelten. De marmering was zichtbaar in elk plakje van de strip steak. Er was een plezierige subtiele zoetheid aan de strip steak.

Als de beschrijving van mijn ervaring met de A5 Wagyu strip steak je niet aanmoedigt om een ​​steak van Holy Grail te proberen, dan ben je allergisch voor steak! Wanneer je je eigen A5 of A4 Wagyu steak van Holy Grail kookt, is het de moeite waard om te delen met je familie of vrienden. De strip steak was heerlijk, maar het delen van de ervaring en horen hoe iedereen reageerde was leuk en maakte de steak nog lekkerder. Het was een evenement waar we nog jaren over zullen praten.

Heilige Graal Steak Aanbieding!

Ontvang 20% ​​kortingsboncode: BARBECUEBIBLE

Nu kopen! »

Volg Steven op Facebook, TwitterReddit of Instagram!