Omgekeerd aangebraden filets Mignons op een gasgrill?


RundvleesIk ben terug met weer een smakelijk steakverhaal complimenten van de Holy Grail Steak Company. Sinds het begin van het jaar heb ik het genoegen gehad om enkele van de “beste” steaks te proeven die Holy Grail te bieden heeft. Als je mijn blog “3 Sensationele Recepten voor Filet Mignon” leest, weet je al dat hun Wagyu Filet Mignon-steaks supermals zijn en een geweldige rundvleessmaak hebben. In de blog beschrijf ik hoe ik drie filets met verschillende smaakprofielen heb gekruid en voor elke steak verschillende kookmethodes heb gebruikt.

We weten allemaal dat Steven Raichlen meestal de voorkeur geeft aan een strip steak of rib-eye, omdat de gemiddelde filet mignon smaak kan missen, maar niet de Upper Prime Black Angus filet mignons van Holy Grail Steak. Vandaag wil ik mijn laatste experiment met hun filet mignons delen.

Heilige Graal Steak Aanbieding!

Ontvang 20% ​​kortingsboncode: BARBECUEBIBLE

Nu kopen! »

In de testkeuken heb ik de beschikking over diverse grill- en smokers. Ik realiseer me dat als je een fan of volgeling van Steven’s bent, je waarschijnlijk meerdere grills hebt, maar de meeste mensen hebben maar één (gas)grill. Ik weet het… ik kan me ook niet voorstellen dat ik een grill of rookoven zou hebben!

Om de filets mignons te bereiden, besloot ik mijn gasgrill te gebruiken en te demonstreren hoe iedereen een premium steak kan koken. Mijn go-to-techniek bij het koken van een dikke steak is de reverse-sear-methode. Door omgekeerd dichtschroeien kunt u een rokerig aroma toevoegen, een gelijkmatige bereiding bevorderen en het risico op het verbranden van een dikke steak minimaliseren.

Ik zette een vuur met twee zones op de gasgrill en plaatste twee stukken hout in de rookkast. Als uw grill geen rookbox heeft, kunt u een rookpakket maken door houtsnippers in aluminiumfolie te wikkelen en het pakket vervolgens over het hete deel van de grill te plaatsen om houtrook te creëren.

Filets Mignons op een gasgrill

Naast het demonstreren van het gebruik van een gasgrill voor omgekeerd aanbraden, wilde ik twee van Steven’s rubs vergelijken: Malabar Steak en Santa Fe Coffee. Ik schilderde elke steak met olijfolie en smeerde royaal op elke steak.

Filets Mignons op een gasgrill

De steaks werden in principe twintig minuten gerookt (indirect grillen met houtrook) in de gasgrill en bereikten een interne temperatuur van 100 graden. De indirecte warmte bevordert een gelijkmatig koken met de toegevoegde bonus van houtrook. Ik laat de steaks 15 minuten rusten. Ik verhoogde de temperatuur van de grill om de steaks op hoog vuur te schroeien. Ik kookte de steaks twee minuten en draaide ze een kwartslag en kookte ze nog eens 2 minuten; Ik herhaalde het proces aan de andere kant. Toen de steaks een interne temperatuur van 130 graden hadden bereikt, haalde ik de steaks van de grill en plaatste ze op een rooster boven een bakplaat. Het rooster zorgt ervoor dat de onderkant van de biefstuk niet klef wordt en zorgt ervoor dat de korst zich tijdens het aanbraden ontwikkelt.

Filet mignon

De filets waren zo mals dat ik ze met mijn lepel had kunnen snijden. Elke steak was gelijkmatig gaar dankzij de eerste stap in het omgekeerd aanbraden. De tweede stap (aanbraden) zorgde voor een mooie knapperige buitenkant op elke steak.

De bovenste prime zwarte filet had een geweldige rundvleessmaak. De steak ontwikkelde een rokerig aroma van de houtbrokken in de rookbox. Ik heb genoten van het contrast in textuur tussen de knapperige buitenkant en de zachte binnenkant.

De Malabar Steak-kruiden vulden de rundvleessmaak van de biefstuk aan. Ik denk dat de grotere stukjes zwarte peper hebben geholpen om de knapperige buitenkant te creëren. De rub had de gedurfde smaak die je zou verwachten van een steakkruiden, maar kan ook gebruikt worden op varkensvlees, kip en vis.

Filet Mignon Klaar

De filet met de Santa Fe Coffee rub kreeg een donkere koffiekleurige buitenkant. De koffie rub was subtieler dan de Malabar, maar nog steeds smaakvol. Mijn vrouw en ik drinken geen koffie en we hebben genoten van de combinatie van de rub met de filet.

Als u op zoek bent naar een traktatie voor uzelf of uw gasten bij de volgende cookout, dan zal de bovenste prime filet mignon van Holy Grail-steak uitkomst bieden. Of je het nu eenvoudig op smaak brengt met zout en peper of je favoriete steak rub aanbrengt, de filet is heerlijk. Als je de reverse-sear-methode gebruikt, krijg je een extra bonus van houtrook. Deze filets zullen Steven een gelovige maken!

Zou je Filet Mignon op een gasgrill grillen? Laat het ons weten op Facebook, TwitterReddit of Instagram!