Ooni: Het is niet zomaar een pizzaoven


Recepten en techniekenEen paar weken geleden heb ik je kennis laten maken met de Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven van Ooni in mijn blog, “It’s Amore! Maak geweldige zelfgemaakte pizzataarten in je eigen achtertuin. Ik heb verschillende heerlijke pizza’s gemaakt met de oven. Het was leuk om nieuwe manieren te bedenken om mijn pizza’s te bedekken.

Maar wist je dat de Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven voor meer gebruikt kan worden dan alleen pizza’s maken? De oven kan worden gebruikt om biefstuk, groenten, vis, vleugels en meer te bereiden. De hoge hitte van de oven is perfect voor het aanbraden van een biefstuk, het braden van groenten en zelfs voor het koken van vis.

De oven kan worden gestookt met propaan, hout of houtskool. Ik gebruikte het propaanhulpstuk toen ik mijn eerste paar pizza’s maakte en het smakelijke voorgerecht hieronder, omdat ik vertrouwd raakte met het regelen van de temperatuur van de oven.

Zoals ik in mijn laatste blog al zei, heeft Ooni een bibliotheek met recepten op hun website; daar vond ik hun recept voor Teriyaki Zalmfilets. In plaats van er een hoofdgerecht van te maken, dacht ik dat teriyaki zalmbites een geweldig aperitief zouden zijn.

Ik begon met het maken van de marinade voor de zalm. Om het makkelijk te maken volgde ik gewoon het recept voor de marinade van de website van Ooni. Ik sneed de zalm in gelijke stukken van 1,5 bij 1,5 inch. Terwijl de zalm aan het marineren was, heb ik de oven voorverwarmd op 600 graden. Ik deed een beetje olie in een gietijzeren pan van 8 inch en verwarmte het vervolgens 10 minuten voor in de oven. Ik verwijderde de voorverwarmde gietijzeren pan en voegde de zalmbeten toe.

Ooni Pizza Oven - Zalm Bites

De gemarineerde zalm begon te sissen zodra hij de hete gietijzeren pan raakte. De zalmbeten kookten vijf minuten en begonnen al bruin te worden. Vervolgens bedste ik de hapjes met meer marinade en zette ik de pan nog vijf minuten terug in de oven om het koken af ​​te ronden. Om de zalmbites af te maken heb ik ze gegarneerd met dun gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes.

Zalm Bites - Gietijzeren Pan

De zalmbeten zagen er geweldig uit toen ze klaar waren met koken. De marinade was op de zalm gekarameliseerd; ze zagen eruit als zalm verbrande uiteinden. De zalm was mals en licht van binnen. De buitenkant van de zalm was zoet, zout en plakkerig, en de lente-uitjes en sesamzaadjes voegden frisheid en textuur toe aan elke heerlijke hap.

Nadat je hebt genoten van je zalmhapje, zet je gewoon het vuur hoger en ben je klaar om een ​​pizza te koken!

Om dit voorgerecht de volgende keer nog lekkerder te maken, zou ik de oven van hout voorzien om een ​​lekker rokerig aroma aan de zalmbeten toe te voegen. Ik hoop dat dit je inspireert om eens iets anders dan pizza in je Ooni oven te proberen. Op het hek over het krijgen van een Ooni? Misschien moedigen deze zalmhapjes je aan om je eigen Ooni pizzaoven aan te schaffen.

Als je nog steeds niet overtuigd bent, bekijk dan deze kreeftenstaarten die ik in de Ooni-pizzaoven heb gebakken. Zeevruchten in New England zijn het hele jaar door geweldig en zijn de hele zomer populair op grillgerechten. Dus waarom kook je geen zeevruchten in de houtgestookte pizzaoven? Voor de kreeften heb ik houtskool gebruikt om een ​​vuurtje in de oven te maken en daarna heb ik stukken hout toegevoegd om de oven warm te houden tijdens het koken.

Ooni Pizza Oven - Kreeftstaarten

Terwijl de oven opwarmde, bereidde ik de kreeftenstaarten. Ik sneed de rug naar de kreeftenstaart af, tilde het vlees eruit en legde het op de schaal. Vervolgens smolt ik 1/2 klontje boter met verse dragon, citroenschil en sjalot om een ​​rijgmengsel te maken.

Ik heb een gietijzeren pan 10 minuten voorverwarmd in de oven. Ik deed de kreeftenstaarten in de gietijzeren pan en bedstee ze met de kruidenboterbaste en plaatste ze in de oven. De kreeftenstaarten kookten 3 minuten, daarna bedste ik ze voor de tweede keer. De kreeftenstaarten kookten nog eens 3 tot 4 minuten. Ik serveerde de kreeftenstaartjes in mini gietijzeren pannetjes met extra gesmolten boter en gegrilde maiskolven.

Kreeftstaarten in de Ooni Pizza Oven

De kreeftenstaarten waren rokerig, weelderig en zacht. De dragon en citroen in de baste voegden frisheid toe aan de kreeftenstaarten. De gegrilde maïs karamelliseerde en creëerde een zoetheid die gepaard ging met de sappige kreeftenstaarten. Kreeftstaarten en maïs zijn zomerklassiekers in New England.

De Ooni pizzaoven is niet alleen voor pizza!

Kreeftstaarten, Zalmbeten

Wat zou JIJ naast pizza in een pizzaoven maken? Laat het ons weten op Facebook, TwitterReddit of Instagram!